Sandviç Poğaça (Cepli Poğaça)

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı maden suyu

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket ınstant maya

1+Çeyrek yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

İçi için:

Süzme peynir dilimleri

Salam dilimleri

Marul yaprakları

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar, ılık veya sıcak bir yerde bekletin. Hamurdan 8 adet beze hazırlayın. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün. Yarım ay şeklinde kapatın. Üzerlerine tekrar fırçayla sıvı yağ sürün ve üçgen şekli verin Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 15 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Fırından alıp üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. İyice soğuduklarında aralarına dilediğinizi koyun. Ben marul, salam ve süzme peynir koydum.


Yorumlar