Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket ınstant maya
1+Çeyrek yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
İçi için:
Süzme peynir dilimleri
Salam dilimleri
Marul yaprakları
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar, ılık
veya sıcak bir yerde bekletin. Hamurdan 8 adet beze hazırlayın. Merdaneyle
tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün. Yarım ay şeklinde
kapatın. Üzerlerine tekrar fırçayla sıvı yağ sürün ve üçgen şekli verin Yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 15 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Fırından alıp
üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde
bekletin. İyice soğuduklarında aralarına dilediğinizi koyun. Ben marul, salam
ve süzme peynir koydum.
Yorumlar
Yorum Gönder