Hamuru için:
1 Yumurta
100gr. Yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Marmelat (çilek marmeladı kullandım)
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Un hariç tüm hamur malzemesini karıştırın.
Unu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle
açın. Çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizin ve fırında pişirin. Kurabiyeleri fırından alıp soğutun. 2 Kurabiyenin
arasına marmelat sürün. Yanlarını hindistan cevizine bulayın.
Çilek Marmeladı
Marmelatlı kurabiye yapacağım zaman, taze veya
buzluktan çıkardığım meyvelerle tek kullanımlık, az miktarda marmelatlar
hazırlıyorum. Limonlu marmelatlı kurabiyede kullandığım çilek marmeladını, taze
çileklerden hazırladım. Marmeladı göz kararı ve damak tadımıza göre az şekerli hazırladığım
için malzemelerin miktarını veremiyorum.
Çilekleri temizleyin, yıkayın, rondodan püre haline
getirin. Çilekleri çok fazla sulandırmayın. Şekeri, çilek püresini tencereye
alıp, koyulaşana dek pişirin. Limon suyu ilave edip, kıvamı gelene dek pişirin
ve ocaktan alın. Marmelat soğuyunca kurabiye, kek, vb. tariflerinizde
kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder