Kıymalı Yumurtalı Pide-Kapya Biberli Peynirli Pide

 




Hamuru için:

1 Yumurta (sarısı üzerine)

1,5 Su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı şeker

2 Çay kaşığı tuz

1 Paket ınstant maya

Aldığı kadar un

Kıymalı iç için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (küçük küp kesilmiş)

1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Peynirli iç için:

Kapya biberi (küçük küp kesilmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

Süzme peynir

Ayrıca: 4 Yumurta

Yapılışı: Peynirli içi hazırlamak için peyniri, maydanozu, kapya biberini karıştırın. Kıymalı içi hazırlamak için kıymayı, yağı, soğanı, yeşil biberi tavaya alın ve kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyin ve kavurun. Hamurunu hazırlamak için, hamur malzemesinden mayalı hamur hazırlayın. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. Hamurdan 7 adet beze yapın. 4 Adet bezeyi oval şeklinde açın. Ortalarına kıymalı içten koyun.

Ortaları boşluk kalacak şekilde kenarlarını kapatın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hazırlanan kıymalı pideleri dizin. Kalan 3 adet bezeyi de oval şeklinde açın. Ortalarına peynirli içten koyun. Kenarlarını tamamen üzerine kapatıp, kapalı pideler hazırlayın. Peynirli pideleri de tepsiye alın. Kıymalı pidelerin kenarlarına, peynirli pidelerin üzerlerine yumurta sarısı sürün. Peynirli pidelerin üzerlerine dilerseniz çörekotu ve susam serpin. Pideleri tepsi mayası verdirmeden fırına koyun. Kıymalı pidelerin kenarları hafif kızarınca, üzerlerine birer tane hafif çırpılmış yumurta koyun. Hazırlanan pideleri fırında pişirin. Fırından alınca, üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkıncaya kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar