Hamuru için:
1 Yumurta (sarısı üzerine)
1,5 Su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Kıymalı iç için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (küçük küp kesilmiş)
1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Peynirli iç için:
Kapya biberi (küçük küp kesilmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Süzme peynir
Ayrıca: 4 Yumurta
Yapılışı: Peynirli içi hazırlamak için peyniri,
maydanozu, kapya biberini karıştırın. Kıymalı içi hazırlamak için kıymayı,
yağı, soğanı, yeşil biberi tavaya alın ve kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip
kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyin ve kavurun. Hamurunu hazırlamak
için, hamur malzemesinden mayalı hamur hazırlayın. Üzerini 2 kat streçleyin.
Hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. Hamurdan
7 adet beze yapın. 4 Adet bezeyi oval şeklinde açın. Ortalarına kıymalı içten
koyun.
Ortaları boşluk kalacak şekilde kenarlarını kapatın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hazırlanan kıymalı pideleri dizin. Kalan 3 adet
bezeyi de oval şeklinde açın. Ortalarına peynirli içten koyun. Kenarlarını
tamamen üzerine kapatıp, kapalı pideler hazırlayın. Peynirli pideleri de
tepsiye alın. Kıymalı pidelerin kenarlarına, peynirli pidelerin üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Peynirli pidelerin üzerlerine dilerseniz çörekotu ve
susam serpin. Pideleri tepsi mayası verdirmeden fırına koyun. Kıymalı pidelerin
kenarları hafif kızarınca, üzerlerine birer tane hafif çırpılmış yumurta koyun.
Hazırlanan pideleri fırında pişirin. Fırından alınca, üzerlerine fırçayla sıvı
yağ sürün. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkıncaya kadar
bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder