Kıymalı Patatesli Elde Açma Börek



Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım çay bardağı su

4 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Kıymalı iç için:

200gr. Kıyma

1 Patates (minik küp doğranmış, çiğden kullanılacak)

1 Soğan (minik küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Tüm malzeme çiğden karıştırılacak.

Ispanaklı iç için:

Ispanak kavurması (soğan, sıvı yağ, haşlanmış ıspanak, tuz, karabiber, pul biber)

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan, yumuşak bir yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 10 eşit beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açın. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Bazılarına kıymalı iç, bazılarına ıspanaklı iç koyun. Böreklere gül böreği şekli verin. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. 30 Dakika bekletin ve fırında pişirin.


Yorumlar