Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım çay bardağı su
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kıymalı iç için:
200gr. Kıyma
1 Patates (minik küp doğranmış, çiğden kullanılacak)
1 Soğan (minik küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Tüm malzeme çiğden karıştırılacak.
Ispanaklı iç için:
Ispanak kavurması (soğan, sıvı yağ, haşlanmış ıspanak,
tuz, karabiber, pul biber)
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan, yumuşak
bir yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 10 eşit beze hazırlayın. Bezeleri
merdaneyle açın. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Bazılarına kıymalı iç, bazılarına
ıspanaklı iç koyun. Böreklere gül böreği şekli verin. Üzerlerine sıvı yağ
sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. 30 Dakika bekletin ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder