Kremalı Güllaç-Muhallebili Güllaç

 


4 Yaprak güllaç

Güllaçları ıslatmak için:

2 Su bardağı süt

Yarım su bardağı krema

Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için:

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı krema

2-2,5 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım yemek kaşığı un

Ayrıca: Gül suyu

Yapılışı: Muhallebi malzemesini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Güllaçları ıslatmak için sütü, şekeri, kremayı tencereye alın ve ocağa koyun. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Süt ılınınca ocaktan alın. 2 Güllaç yaprağını, kremalı ılık süte batırıp ıslatın ve küçük bir tepsiye koyun. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Kalan güllaç yapraklarını da, ılık süte batırıp ıslatın ve tepsiye koyun. Üzerine kalan kremalı ıslatma sütünü dökün. Buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapacağınız vakit üzerine gül suyu dökün.

 

 


Yorumlar