4 Yaprak güllaç
Güllaçları ıslatmak için:
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
2-2,5 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım yemek kaşığı un
Ayrıca: Gül suyu
Yapılışı: Muhallebi malzemesini küçük bir tencereye
alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Güllaçları ıslatmak için sütü, şekeri, kremayı tencereye alın ve ocağa koyun.
Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Süt ılınınca ocaktan alın. 2 Güllaç
yaprağını, kremalı ılık süte batırıp ıslatın ve küçük bir tepsiye koyun. Üzerine
muhallebiyi döküp yayın. Kalan güllaç yapraklarını da, ılık süte batırıp
ıslatın ve tepsiye koyun. Üzerine kalan kremalı ıslatma sütünü dökün.
Buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapacağınız vakit üzerine gül suyu
dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder