Karamelli Etimek Tatlısı

 


Karamelli etimek tatlısının kreması şekersiz bir kremadır. Kremaya şeker koymadım. Kreması şekersiz olunca, kaymak tadında ve tatlı daha hafif oluyor.

 

Yarım paket tuzsuz etimek (8 adet)

Şerbeti için:

1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 Su bardağı sıcak su

Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

1 Vanilya

Üzerine:

1 Poşet krem şanti

Yarım su bardağı süt

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Şekeri yanmaz tavaya alıp, karamelize olana kadar sürekli karıştırın. 1 Su bardağı sıcak su ilave edin. Şeker çözülene kadar kaynatın. Uygun bir tepsiye etimekleri dizin. Üzerine sıcak karamelli şerbeti dökün. Krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküp yayın. Tatlıyı önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Krem şantiyle yarım su bardağı sütü çırpın. Tatlının üzerine koyup yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

 

 


Yorumlar