Karamelli etimek tatlısının kreması şekersiz bir
kremadır. Kremaya şeker koymadım. Kreması şekersiz olunca, kaymak tadında ve
tatlı daha hafif oluyor.
Yarım paket tuzsuz etimek (8 adet)
Şerbeti için:
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 Su bardağı sıcak su
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Vanilya
Üzerine:
1 Poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şekeri yanmaz tavaya alıp, karamelize olana
kadar sürekli karıştırın. 1 Su bardağı sıcak su ilave edin. Şeker çözülene
kadar kaynatın. Uygun bir tepsiye etimekleri dizin. Üzerine sıcak karamelli
şerbeti dökün. Krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli
karıştırarak pişirin. Kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküp yayın. Tatlıyı
önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Krem şantiyle yarım su bardağı
sütü çırpın. Tatlının üzerine koyup yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi
serpin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder