Ispanaklı Fırında Erişte


Yarım paket (175gr.) yumurtalı uzun erişte

250gr. Ispanak

1 Yumurta

Süzme peynir

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Beşamel sosu:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Ispanakları temizleyin, doğrayın, yıkayın, haşlayın, soğuk sudan geçirin ve fazla sularını sıkın. Haşlanmış ve soğuk sudan geçirilmiş erişteyi, soğumuş ıspanağı, diğer tüm malzemeleri bir kâsede karıştırın. Erişteli karışımı yağlanmış fırın kabına koyup yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, yağları tavaya alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sütü ilave edip göz göz olana dek pişirin. Tuz ekleyip ocaktan alın. Beşamel sosunu, fırın kabındaki ıspanaklı eriştenin üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peynirini serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar