Yarım paket (175gr.) yumurtalı uzun erişte
250gr. Ispanak
1 Yumurta
Süzme peynir
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Beşamel sosu:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Ispanakları temizleyin, doğrayın, yıkayın,
haşlayın, soğuk sudan geçirin ve fazla sularını sıkın. Haşlanmış ve soğuk sudan
geçirilmiş erişteyi, soğumuş ıspanağı, diğer tüm malzemeleri bir kâsede
karıştırın. Erişteli karışımı yağlanmış fırın kabına koyup yayın. Beşamel sosu hazırlamak
için, yağları tavaya alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sütü ilave
edip göz göz olana dek pişirin. Tuz ekleyip ocaktan alın. Beşamel sosunu, fırın
kabındaki ıspanaklı eriştenin üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peynirini
serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder