Çirişleri temizleyin, doğrayın, yıkayın ve haşlayın.
Soğuk sudan geçirip, fazla sularını sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ
veya tereyağıyla birlikte kavurun. Çirişi, tuzu, karabiberim pul biberi ilave
edip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Yufkaları üst üstte koyup dörde kesin. Sosu
için sıvı yağı, sütü, yumurta akını çırpın. Yufkaların üzerlerine sütlü sostan
sürüp, çirişli içten koyun. Gül böreği şekilleri verin. Börekleri yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı artan sostan dökün.
Yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder