Çirişli Gül Böreği

 


Çirişleri temizleyin, doğrayın, yıkayın ve haşlayın. Soğuk sudan geçirip, fazla sularını sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ veya tereyağıyla birlikte kavurun. Çirişi, tuzu, karabiberim pul biberi ilave edip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Yufkaları üst üstte koyup dörde kesin. Sosu için sıvı yağı, sütü, yumurta akını çırpın. Yufkaların üzerlerine sütlü sostan sürüp, çirişli içten koyun. Gül böreği şekilleri verin. Börekleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı artan sostan dökün. Yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.


Yorumlar