Mayasız Katmer

 


Mayasız katmeri bol pudra şekeri dökerek denemenizi öneririm. Tadı harika oluyor.  

 

Hamuru için:

1 Yumurta

1 Su bardağı su

Aldığı kadar un

1 Çay kaşığı tuz

Ayrıca:

Tereyağı ve sıvı yağ

Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. 10 Adet beze hazırlayın. Yağları tavaya alıp, tereyağını eritin. Bezenin birini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağından sürün. Gül böreği şekline getirip, unlanmış temiz bir yerde bekletin. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Merdane ve unla hamurları orta kalınlıkta açın. Yanmaz tavada az tereyağında arkalı önlü pişirin. Pişenleri üst üstte koyun. Sıcak servis yapın.


Yorumlar