Mayasız katmeri bol pudra şekeri dökerek denemenizi
öneririm. Tadı harika oluyor.
Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı su
Aldığı kadar un
1 Çay kaşığı tuz
Ayrıca:
Tereyağı ve sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. 10 Adet beze hazırlayın. Yağları
tavaya alıp, tereyağını eritin. Bezenin birini merdaneyle tabak büyüklüğünde
açın. Üzerine tereyağından sürün. Gül böreği şekline getirip, unlanmış temiz
bir yerde bekletin. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Merdane ve unla hamurları orta kalınlıkta açın.
Yanmaz tavada az tereyağında arkalı önlü pişirin. Pişenleri üst üstte koyun. Sıcak
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder