2 Yufka
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1,5 Yemek kaşığı dolusu
dolmalık üzüm
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber,
kırmızı toz biber
Sosu için:
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın.
İçini hazırlamak için, üzümü sıcak suda bir süre bekletin. Süzüp, fazla suyunu
hafifçe sıkın. Sıvı yağla birlikte soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun.
Maydanozu, tuzu, üzümü, baharatları ilave edin. 1-2 Dak. kavurup ocaktan alın. Harcı
soğutun. Yufkanın birini irice parçalayın. Aralarına sostan sürerek, yağlanmış
yanmaz tavaya koyun. Üzerine kıymalı içi koyup yayın. Diğer yufkayı da
parçalayın. Aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Kalan sosu üzerine döküp
sürün. Üzerine bir kapak kapatın. Ocakta alını üstünü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder