Kuş Üzümlü Kıymalı Tava Böreği

 


2 Yufka

İçi için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1,5 Yemek kaşığı dolusu dolmalık üzüm

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Sosu için:

1 Yumurta

1 Su bardağı süt

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. İçini hazırlamak için, üzümü sıcak suda bir süre bekletin. Süzüp, fazla suyunu hafifçe sıkın. Sıvı yağla birlikte soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, tuzu, üzümü, baharatları ilave edin. 1-2 Dak. kavurup ocaktan alın. Harcı soğutun. Yufkanın birini irice parçalayın. Aralarına sostan sürerek, yağlanmış yanmaz tavaya koyun. Üzerine kıymalı içi koyup yayın. Diğer yufkayı da parçalayın. Aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Kalan sosu üzerine döküp sürün. Üzerine bir kapak kapatın. Ocakta alını üstünü pişirin.


Yorumlar