250gr. Kadayıf
85gr. Tereyağı
Ceviz içi
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
Küçük bir parça limonun suyu
Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye koyup
kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun. Kadayıfı didikleyin. Tereyağını eritin
ve kadayıfa ilave edin. Yağı kadayıfa yedirin. Kadayıfın hepsini küçük bir
tepsiye koyup yayın. Küçük bir tabak veya bardakla üzerine bastırarak
presleyin. Üzerine ceviz içi koyun fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine
soğuk şerbeti dökün. 1 Kadayıf tatlısını gece bekletip, servis yapın.
Mini Kadayıf Tatlısı:
200gr. Kadayıf
75gr. Tereyağı
Ceviz içi
Şerbetine:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Küçük bir parça limonun suyu
Yapılışı: Tarifini verdiğim kadayıf tatlısıyla
yapılışı aynıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder