Kadayıf Tatlısı

 

250gr. Kadayıf

85gr. Tereyağı

Ceviz içi

Şerbeti için:

2,5 Su bardağı şeker

2,5 Su bardağı su

Küçük bir parça limonun suyu

Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye koyup kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun. Kadayıfı didikleyin. Tereyağını eritin ve kadayıfa ilave edin. Yağı kadayıfa yedirin. Kadayıfın hepsini küçük bir tepsiye koyup yayın. Küçük bir tabak veya bardakla üzerine bastırarak presleyin. Üzerine ceviz içi koyun fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. 1 Kadayıf tatlısını gece bekletip, servis yapın.


Mini Kadayıf Tatlısı:

200gr. Kadayıf

75gr. Tereyağı

Ceviz içi

Şerbetine:

2 Su bardağı şeker

2 Su bardağı su

Küçük bir parça limonun suyu

Yapılışı: Tarifini verdiğim kadayıf tatlısıyla yapılışı aynıdır.

Yorumlar