Hamuru için:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Kreması için:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı krema
Yarım su bardağı un
1 Poşet krem şanti
Arasına:
1 Büyük muz (halka dilimlenmiş)
Üzeri için:
1 Paket Dr. Oetker çikolata sosu
1,5 Su bardağı süt
40gr. Sütlü kuvertür çikolata
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla
şekeri iyice çırpın. Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye, hamuru döküp yayın. Pandispanyayı
fırında pişirin. Tepsiden ve kâğıdından çıkarıp, soğumaya bırakın. Kremasını
hazırlamak için, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp pişirin. Kremayı
ocaktan alın ve sıcakken, toz haldeki krem şantiyi ilave edin. Mikserle 5 dak.
çırpın. Pandispanyayı ikiye kesin. Alt kısmına kremayı sürün. Üzerine muz
dilimlerini koyun. Pandispanyanın üst kısmını üzerine koyun. Çikolata sosunu,
sütü, çikolatayı küçük bir tencereye alın ve çikolata sosunu pişirin. Soğuyunca
pastanın üzerine döküp sürün. Buzdolabında 1 gece veya birkaç saat bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder