Ev yapımı Pasta

 


Hamuru için:

4 Yumurta

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı un

1 Vanilya

1 Kabartma tozu

Kreması için:

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı krema

Yarım su bardağı un

1 Poşet krem şanti

Arasına:

1 Büyük muz (halka dilimlenmiş)

Üzeri için:

1 Paket Dr. Oetker çikolata sosu

1,5 Su bardağı süt

40gr. Sütlü kuvertür çikolata

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye, hamuru döküp yayın. Pandispanyayı fırında pişirin. Tepsiden ve kâğıdından çıkarıp, soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp pişirin. Kremayı ocaktan alın ve sıcakken, toz haldeki krem şantiyi ilave edin. Mikserle 5 dak. çırpın. Pandispanyayı ikiye kesin. Alt kısmına kremayı sürün. Üzerine muz dilimlerini koyun. Pandispanyanın üst kısmını üzerine koyun. Çikolata sosunu, sütü, çikolatayı küçük bir tencereye alın ve çikolata sosunu pişirin. Soğuyunca pastanın üzerine döküp sürün. Buzdolabında 1 gece veya birkaç saat bekletin.


Yorumlar