El Açması Tava Böreği

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Su bardağı su

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

Kıyma

Soğan ( küçük küp doğranmış)

Kapya biberi ( küçük küp doğranmış)

Yeşil biber ( küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Doğranmış sebzeleri sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin. 1-2 Dakika daha kavurup, ocaktan alın. Harcı soğutun. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10-15 Dak. dinlendirin. 10 Adet beze hazırlayın. Bezenin ikisini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Açılmış bir bezenin üzerine, bolca kıymalı içten koyup yayın. Üzerine 2. açılmış bezeyi kapatın ve açılmaması için kenarlarını burun. Kenarlarına çatalla hafifçe bastırın. Diğer börekleri de aynı şekilde hazırlayın. Kıymalı börekleri yanmaz tavada, az sıvı yağ konmuş sıvı yağla, arkalı önlü pişirin.

 


Yorumlar