Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı su
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
Kıyma
Soğan ( küçük küp doğranmış)
Kapya biberi ( küçük küp doğranmış)
Yeşil biber ( küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Doğranmış sebzeleri sıvı yağla birlikte
kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin. 1-2
Dakika daha kavurup, ocaktan alın. Harcı soğutun. Hamur malzemesinden, ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10-15 Dak. dinlendirin. 10 Adet
beze hazırlayın. Bezenin ikisini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Açılmış
bir bezenin üzerine, bolca kıymalı içten koyup yayın. Üzerine 2. açılmış bezeyi
kapatın ve açılmaması için kenarlarını burun. Kenarlarına çatalla hafifçe
bastırın. Diğer börekleri de aynı şekilde hazırlayın. Kıymalı börekleri yanmaz
tavada, az sıvı yağ konmuş sıvı yağla, arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder