Hamuru için:
1 Yumurta akı
50gr. Yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı dar un, tuz
İçi için: Sucuk parçaları
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Az süt, az sıvı yağ
Çörekotu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan, yumuşak bir
hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine sucuk parçaları koyun.
Poğaça şekilleri verip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Yumurta sarısını,
sütü, sıvı yağı çırpın. Fırçayla poğaçaların üzerlerine sürün. Poğaçaların
üzerlerine çörekotu ve susam serpip, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder