Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı ince bulgur
1 Büyük soğan (yemeklik ince doğranmış)
5 Diş sarımsak (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Kırmızı mercimeği yıkayın ve tencereye alın.
2,5 Su bardağı su ilave edin. Mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin
(gerekirse ara ara su ilave edilebilir). Ocaktan alıp, içine bulguru katıp
karıştırın. Üzerine kapak kapatın. Soğanı yarım su bardağı yağda kavurun.
Salçayı ekleyip kavurun. Bir kâseye tüm malzemeleri ve bulgurlu mercimeği koyup
iyice karıştırın. Köfte şekli verip, tepsiye dizin. Marul ve limonla birlikte
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder