Hamuru için:
2 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı+2 yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
Kreması için:
1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
2 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya
2 Su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı soğuk süt
Üzerine:
1 Çay bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti ve
kakao
Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, tüm krema
malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin ve
soğutun. Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla
şekeri mikserle çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu,
kabartma tozunu, vanilyayı eleyin ve karışıma ilave edip çırpın. Yağlanmış
küçük bir tepsiye, kek hamurunu dökün fırında pişirin. Fırından çıkan kekin
üzerine sütü dökün. Kek soğuyunca, üzerine kremasını dökün ve keki kremayla
kaplayın. Üzerine kakao eleyin. Krem şantiyle süsleyin. 1 Gece veya birkaç saat
buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder