Kremalı Kek

 


Hamuru için:

2 Yumurta

1 Çay bardağı şeker

1 Çay bardağı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

2 Çay bardağı+2 yemek kaşığı un

1 Paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

1 Yemek kaşığı dolusu kakao

Kreması için:

1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

2 Yemek kaşığı un

3 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tereyağı

1 Paket vanilya

2 Su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

1 Su bardağı soğuk süt

Üzerine:

1 Çay bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti ve kakao

Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, tüm krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun.  Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla şekeri mikserle çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyin ve karışıma ilave edip çırpın. Yağlanmış küçük bir tepsiye, kek hamurunu dökün fırında pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine sütü dökün. Kek soğuyunca, üzerine kremasını dökün ve keki kremayla kaplayın. Üzerine kakao eleyin. Krem şantiyle süsleyin. 1 Gece veya birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar