Etli Kuru Fasulye Yemeği

 


Bazen etli veya etsiz yaptığım kuru fasulye yemeklerine, yazdan kuruttuğum acısız kuru biberlerden koyuyorum Dilerseniz etli kuru fasulye yemeğine, birkaç tane kurutulmuş biber koyabilirsiniz. Yemeğin suyunu koyduğunuz zaman biberleri de koyun yemeğe. Kurutulmuş sivri biberlerin tarifi burada. Kullanacağınız et sertse, eti haşlayın. Salça kavrulduktan sonra etleri ilave edin. Etin suyunu da yemekte kullanın.

 

200gr. Kuşbaşı et

1 Su bardağı kuru fasulye

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslayın. Ertesi gün tuz ilave ederek, fasulyeyi haşlayın ve süzün. Soğanı, biberi, eti, yağı tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek ve soğanlar yumuşayana dek kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Haşlanmış fasulyeyi, tuzu, baharatları ekleyip karıştırın. Yeterince su ilave edip yemeği pişirin.


Yorumlar