Bazen etli veya etsiz yaptığım kuru fasulye
yemeklerine, yazdan kuruttuğum acısız kuru biberlerden koyuyorum Dilerseniz
etli kuru fasulye yemeğine, birkaç tane kurutulmuş biber koyabilirsiniz.
Yemeğin suyunu koyduğunuz zaman biberleri de koyun yemeğe. Kurutulmuş sivri biberlerin
tarifi burada. Kullanacağınız et sertse, eti haşlayın. Salça kavrulduktan sonra
etleri ilave edin. Etin suyunu da yemekte kullanın.
200gr. Kuşbaşı et
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz, pul biber, karabiber
Yapılışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslayın. Ertesi gün
tuz ilave ederek, fasulyeyi haşlayın ve süzün. Soğanı, biberi, eti, yağı
tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek ve soğanlar yumuşayana dek
kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Haşlanmış fasulyeyi, tuzu, baharatları
ekleyip karıştırın. Yeterince su ilave edip yemeği pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder