Sebzeli Tava Böreği

 


3 Yufka

Sosu için:

1 Yumurta

1 Su bardağı süt

Sıvı yağ (yağı az koyuyorum)

İçi için:

Ispanak (incecik doğranmış)

Pırasa (küçük küp kesilmiş)

Soğan (küçük küp kesilmiş)

Havuç (rendelenmiş)

Patates (rendelenmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

Süzme peynir

Tereyağı, sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Sos malzemelerini çırpıp, bir kenarda bekletin. Yufkaları iri parçalara ayırın. Harcını hazırlamak için, yağları tavaya alıp eritin. Soğan ve pırasayı ilave edip, birlikte kavurun. Yıkanıp fazla suları iyice sıkılmış ıspanağı, patatesi, havucu ekleyin ve kavurun. Baharatları, tuzu, doğranmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. İç soğuyunca, ufalanmış peyniri ilave edip karıştırın. Yağlamış yanmaz tavaya, yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek koyun. Sebzeli içi koyup yayın. Kalan yufkaları, aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Üzerine kalan sosu sürün. Üzerine bir kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.

 


Yorumlar