3 Yufka
Sosu için:
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
Sıvı yağ (yağı az koyuyorum)
İçi için:
Ispanak (incecik doğranmış)
Pırasa (küçük küp kesilmiş)
Soğan (küçük küp kesilmiş)
Havuç (rendelenmiş)
Patates (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Süzme peynir
Tereyağı, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpıp, bir kenarda
bekletin. Yufkaları iri parçalara ayırın. Harcını hazırlamak için, yağları
tavaya alıp eritin. Soğan ve pırasayı ilave edip, birlikte kavurun. Yıkanıp
fazla suları iyice sıkılmış ıspanağı, patatesi, havucu ekleyin ve kavurun. Baharatları,
tuzu, doğranmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. İç soğuyunca, ufalanmış
peyniri ilave edip karıştırın. Yağlamış yanmaz tavaya, yufkaların yarısını
aralarına sostan sürerek koyun. Sebzeli içi koyup yayın. Kalan yufkaları,
aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Üzerine kalan sosu sürün. Üzerine bir
kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder