1 Yumurta
75gr. Margarin
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
2-2,5 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
1 Küçük portakal kabuğunun rendesi
Üzerine: Toz şeker
Yapılışı: Margarini eritin. Margarin ve tüm sıvı
malzemeleri, bir kâseye alıp çırpın. Unu, karbonatı ilave edip hamuru yoğurun.
Unu kontrollü kullanın, ele epey yapışan bir hamur olacak. Ben 2,5 su bardağı
un kullandım. Hamuru 15-20 dak. dinlendirin. Elinizi hafifçe sıvı yağla
yağlayın. Hamur ele yapıştığı için, şekil verirken elinizi yağlayın.7-8 Adet beze
yapıp, yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine toz şeker serpip, fırında pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder