Şam Kurabiye

 


1 Yumurta

75gr. Margarin

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı yoğurt

2-2,5 Su bardağı un

Yarım çay kaşığı karbonat

1 Küçük portakal kabuğunun rendesi

Üzerine: Toz şeker

Yapılışı: Margarini eritin. Margarin ve tüm sıvı malzemeleri, bir kâseye alıp çırpın. Unu, karbonatı ilave edip hamuru yoğurun. Unu kontrollü kullanın, ele epey yapışan bir hamur olacak. Ben 2,5 su bardağı un kullandım. Hamuru 15-20 dak. dinlendirin. Elinizi hafifçe sıvı yağla yağlayın. Hamur ele yapıştığı için, şekil verirken elinizi yağlayın.7-8 Adet beze yapıp, yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine toz şeker serpip, fırında pişirin. Soğuyunca servis yapın.


Yorumlar