Hamuru için:
2 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı kakao
Kreması için:
3 Su bardağı süt
2 Türk kahvesi fincanı un
2 Türk kahvesi fincanı şeker
200ml. Krema
Üzeri için: Kakao
Yapılışı: Yumurtayla şekeri mikserle çırpın. Sütü,
yağı ilave edip, çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı
ekleyip karıştırın. Yağlanmış uygun bir tepsiye, hamuru döküp yayın. Keki
fırında pişirin. Kürdanla hafif delikler açın kekte. Bir kâsede, keki ıslatma
malzemesini karıştırın ve kekin üzerine dökün. Kremasını hazırlamak için, krema
hariç tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilıyınca
içine kremayı ilave edip mikserle çırpın. Kremayı kekin üzerine dökün. Üzerine
kakao eleyin. 1 Gece buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder