Hamuruna:
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
125gr. Yumuşak margarin
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: İçini hazırlamak için, soğanı ve kıymayı
sıvı yağla birlikte kavurdum. Tuzu, baharatları, maydanozu ilave ettim. 1-2
Dak. daha kavurup ocaktan aldım. Hamurunu hazırlamak için bir kâseye yağları,
yumurtaları, yoğurdu koyup karıştırdım. Unu, tuzu, kabartma tozlarını ilave
ettim. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurdum. Hamurdan parçalar
koparıp, içlerine soğumuş olan kıymalı harçtan koydum. Yuvarlak şekiller
verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Susam, çörekotu serptim ve fırında
pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder