2 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı elenmiş un
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Karameli için:
1 Yemek kaşığı tereyağı
Çeyrek su bardağı şeker
Ayrıca:
2 veya 3 Adet küçük elma
Yapılışı: Elmaları yıkayın, soyun, temizleyin,
dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş, küçük bir tepsiye elmaları dizin. Tereyağını
küçük bir tavaya alın ve eritin. Çeyrek su bardağı şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak
karamel kıvamına gelene dek pişirin. Kek hamurunu hazırlayıp, tepsiye dökün.
Hazırlanan keki fırında pişirin. Keke kürdanı batırın. Kürdan kuru çıkarsa
kekiniz pişmiştir. Keki servis tabağına ters çevirin.
Yorumlar
Yorum Gönder