Dilerseniz yağda baharatları yakıp, etli yoğurt
çorbasına ilave edebilirsiniz. Ben ağır olmasın diye yağı eritmeden kullandım.
Ayrıca etin haşlama suyundan da bir miktar çorbaya katabilirsiniz.
200gr. Kemiksiz et
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı tel şehriye
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yumurta
Tuz, pul biber, nane
Yapılışı: Yeteri kadar suyu kaynatın. Şehriyeyi
ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Unu, yoğurdu, yumurtayı bir kâseye alıp
çırpın. Çorbanın suyundan, yoğurtlu karışıma ilave edip ılıştırın ve çorbaya
katıp karıştırın. Yağı, baharatları, haşlanıp minik küp kesip kesilmiş eti
ilave edin. Çorbayı 1 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ilave edip
karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder