Etli Yoğurt Çorbası

 


Dilerseniz yağda baharatları yakıp, etli yoğurt çorbasına ilave edebilirsiniz. Ben ağır olmasın diye yağı eritmeden kullandım. Ayrıca etin haşlama suyundan da bir miktar çorbaya katabilirsiniz.

 

200gr. Kemiksiz et

1 Su bardağı yoğurt

1 Çay bardağı tel şehriye

1 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı tereyağı

1 Yumurta

Tuz, pul biber, nane

Yapılışı: Yeteri kadar suyu kaynatın. Şehriyeyi ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Unu, yoğurdu, yumurtayı bir kâseye alıp çırpın. Çorbanın suyundan, yoğurtlu karışıma ilave edip ılıştırın ve çorbaya katıp karıştırın. Yağı, baharatları, haşlanıp minik küp kesip kesilmiş eti ilave edin. Çorbayı 1 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ilave edip karıştırın.


Yorumlar