Hamuru için:
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
1 Su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 Çay kaşığı tuz
Üzerlerine:
Sızma zeytinyağı
Yapılışı: Un ve tuz hariç, tüm malzemeyi çırpın. Unu,
tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat
streçleyin ve 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru 1 kez yoğurup, 8 adet
beze yapın. Oval şekiller verin. 30 Dakika, tepsi mayası verdirin. Bıçakla veya
makasla üzerlerine kesikler atın. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.
Zeytinyağlı ekmekleri fırında pişirin. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk
sıcaklıkları çıkana kadar, bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder