Zeytinyağlı Ekmekler

 


Hamuru için:

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

1 Su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı şeker

Aldığı kadar un

1 Çay kaşığı tuz

Üzerlerine:

Sızma zeytinyağı

Yapılışı: Un ve tuz hariç, tüm malzemeyi çırpın. Unu, tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru 1 kez yoğurup, 8 adet beze yapın. Oval şekiller verin. 30 Dakika, tepsi mayası verdirin. Bıçakla veya makasla üzerlerine kesikler atın. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Zeytinyağlı ekmekleri fırında pişirin. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar, bu şekilde bekletin.


Yorumlar