Vaktim olmadığı için, soğanlı poğaçanın hamuruna fırın
mayası verdirdim. Poğaça hamuru daha hızlı kabardı. Fırını 220 derecede açtım
ve hamuru yoğurana kadar açık tuttum. Fırına girebilen bir kapta hamuru
yoğurdum. Fırını kapattım. Poğaça hamurunu fırına koydum. Fırının kapağı kapalı
olarak, hamur kabarana kadar beklettim. Soğanlı poğaçanın hamurundan peynirli
pizza, peynirli poğaça, soğanlı poğaça hazırladım. Poğaçalar ve peynirli pizza
enfes oldular. Susam poğaçanın hamuruna çok yakıştı. Bolca susam serpmenizi
öneririm.
Hamuruna:
1 Yumurta akı
1 Su bardağından 2 parmak eksik tereyağı, margarin
(eritilmiş olacaklar), sıvı yağ karışımı
Yarım su bardağı soda (maden suyu)
Yarım su bardağı ılık süt
1 Yemek kaşığı şeker
1,5 Çay kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
İçine:
Soğan (piyazlık doğranmış)
Ketçap, sıvı yağ
Kekik, pul biber, karabiber
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Sivri biber
Yapılışı: Soğanı sıvı yağla birlikte kavurup ocaktan
alın. Ketçabı, baharatları ilave edip karıştırın. Hamurunu hazırlamak için sıvı
malzemeleri, mayayı ve şekeri bir kâseye koyup karıştırın. Unu, tuzu ilave
edin. Ele hafifçe yapışan bir hamur yoğurun. Fırın mayası verdirin. Hamuru 1
kez yoğurun. Hamurdan 12 adet beze yapın. İçlerine soğanlı içten koyup,
yuvarlak şekiller verin. Tepsiye dizin ve bıçakla ortalarına çizikler atın.
Ortalarına biber dilimleri koyun. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Susam çörekotu serpin ve fırında pişirin. Fırından
alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklığı çıkana kadar bu
şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder