Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
1 Kâse süzme peynir ve maydanoz karışımı
Çokokrem
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Süt, sıvı yağ
Çörekotu, susam, haşhaş
Ayrıca: 125gr. Yumuşak margarin
Yapılışı: Un ve tuz hariç, tüm hamur malzemelerini bir
kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu ilave edin ve ele hafif yapışan yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru 2 kat streçleyip, 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru 1 kez
yoğurup, 10 adet eşit beze hazırlayın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına margarin sürerek, hepsini üst üstte koyun. En üsttekinin üzerine yağ
sürmeyin. Üzerlerine hafifçe bastırıp, merdaneyle hamuru patlatmadan açın. 16
Adet üçgen parçaya kesin. Üçgen kesilmiş hamurların, geniş kenarlarının
ortalarına bıçakla kesikler atın. Üzerlerine peynirli içten koyup (bazılarını
Çokokremli hazırladım), rulo şeklinde
sarın. 30. Dakika tepsi mayası verdirin. Yumurta sarısını, az sütü, az sıvı
yağı çırpın ve poğaçaların üzerlerine sürün. Üzerlerine susam, çörekotu, haşhaş
serpin. Poğaçaları fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder