Yeşil biberi, kapya biberini, kabağı, havucu,
patatesi, pırasayı minik küp doğrayıp, derin dondurucuya kaldırmıştım.
Sebzeleri dondurucudan çıkarıp, çorbada eritmeden kullandım.
1 Küçük kâse karışık sebze
Kışlık domates püresi
Yarım yemek kaşığı salça
1 Avuç tel şehriye
1 Yemek kaşığı tereyağı, tuz
Köftesi için:
1 Yumurta
200gr. Kıyma
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı galeta unu
1 Diş sarımsak (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Köfte malzemesini bir kâseye alıp yoğurun.
Misket büyüklüğünde, top köfteler hazırlayın. Az sıvı yağda kızartın. Tencereye
tereyağını alıp eritin. Sebzeleri ekleyip soteleyin. Salçayı, domates püresini
ilave edip kavurun. Yeterince su ekleyip, 1 taşım kaynatın. Şehriyeyi,
köfteleri, tuzu ilave edip çorbayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder