500gr. Taze fasulye
1 Büyük soğan (yemeklik ince doğranmış)
2 Büyük domates (soyulup küçük küp doğranmış)
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Yapılışı: Taze fasulyeleri temizleyin, yıkayın, ince
ince doğrayın. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, tereyağını eritin.
Soğanı ilave edip kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Tuzu, fasulyeyi ilave
edin ve tencerenin kapağını kapatın. Domateslerin suyu azalana kadar, ara ara
karıştırarak pişirin. Yeterince sıcak su döküp, fasulyeler hafif diri kalana
kadar pişirin. Pirinci, karabiberi, gerekirse sıcak su ekleyin. Pirinçler ve
fasulyeler yumuşayıp, yemek suyunu çekene dek pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder