Fasulye Diblesi

 


500gr. Taze fasulye

1 Büyük soğan (yemeklik ince doğranmış)

2 Büyük domates (soyulup küçük küp doğranmış)

1 Çay bardağı pirinç

1 Yemek kaşığı tereyağı

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yeterince sıcak su

Yapılışı: Taze fasulyeleri temizleyin, yıkayın, ince ince doğrayın. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, tereyağını eritin. Soğanı ilave edip kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Tuzu, fasulyeyi ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Domateslerin suyu azalana kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Yeterince sıcak su döküp, fasulyeler hafif diri kalana kadar pişirin. Pirinci, karabiberi, gerekirse sıcak su ekleyin. Pirinçler ve fasulyeler yumuşayıp, yemek suyunu çekene dek pişirin.


Yorumlar