Hamuru için:
1 Paket Dr. Oetker pandispanya unu
Kreması için:
1 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Çilek, şeker, mısır nişastası
Ayrıca:
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı şeker
Muz dilimleri
Yapılışı: Krem şanti hariç, tüm krema malzemelerini
karıştırıp pişirin. Krema soğuyunca krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın.
Pandispanya ununun üzerindeki tarife göre kek hamurunu hazırlayın. Küçük bir
tepsiye yağlı kâğıt serip, tepsiye kek hamurunu dökün. Keki fırında pişirin. Kek
soğuyunca ikiye kesin ve her iki parçasını da, 1 yemek kaşığı şeker
karıştırılmış sütle ıslatın. Pasta kekinin arasına kremasını sürüp, muz
dilemleri koyun. Çilek püresini hazırlamak için, çilekleri temizleyip, yıkayın,
rondo da püre haline getirin. Çileği, şekeri, az suyla sulandırılmış nişastayı
karıştırıp pişirin. Çilek püresi soğuyunca, pastanın üzerine döküp yayın.
Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. 1 Gece buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder