Çilek Püreli Pasta

 


Hamuru için:

1 Paket Dr. Oetker pandispanya unu

Kreması için:

1 Yumurta

1,5 Su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı un

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım yemek kaşığı şeker

1 Paket vanilya

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Üzeri için:

Çilek, şeker, mısır nişastası

Ayrıca:

1 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı şeker

Muz dilimleri

Yapılışı: Krem şanti hariç, tüm krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Krema soğuyunca krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın. Pandispanya ununun üzerindeki tarife göre kek hamurunu hazırlayın. Küçük bir tepsiye yağlı kâğıt serip, tepsiye kek hamurunu dökün. Keki fırında pişirin. Kek soğuyunca ikiye kesin ve her iki parçasını da, 1 yemek kaşığı şeker karıştırılmış sütle ıslatın. Pasta kekinin arasına kremasını sürüp, muz dilemleri koyun. Çilek püresini hazırlamak için, çilekleri temizleyip, yıkayın, rondo da püre haline getirin. Çileği, şekeri, az suyla sulandırılmış nişastayı karıştırıp pişirin. Çilek püresi soğuyunca, pastanın üzerine döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. 1 Gece buzdolabında bekletin.


Yorumlar