Çiğ Börek

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt (susuz yerinden)

1 Su bardağı su

1 Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

400gr. Kıyma

1 Soğan (rendelenmiş)

Tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: Yapılışı: İç malzemesini, bir kâseye alıp karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Hamurunu hazırlamak için, un hariç tüm hamur malzemesini karıştırın. Unu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. Hamurdan 15 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açın. İçlerine kıymalı harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağda börekleri kızartın. Peçede yağlarını alıp, sıcak servis yapın.

 


Yorumlar