Hamuru için:
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt (susuz yerinden)
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
400gr. Kıyma
1 Soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Yapılışı: İç malzemesini, bir kâseye alıp
karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Hamurunu hazırlamak için, un hariç tüm
hamur malzemesini karıştırın. Unu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. Hamurdan 15 adet beze hazırlayın. Bezeleri
merdaneyle açın. İçlerine kıymalı harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın.
Kızgın sıvı yağda börekleri kızartın. Peçede yağlarını alıp, sıcak servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder