Çiçek Poğaça-Mantar Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

63gr. Yumuşak tereyağı

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket ınstant maya

1 Yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

1 Kâse süzme peynir

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur hazırlayın. Hamur kabarınca, hamuru 1 kez yoğurun. Bezeler hazırlayın. Çiçek poğaçaları hazırlamak için, bezelerin içlerine peynir koyun. Yuvarlak şekiller verin ve tezgâhın üzerinde yassıltın. Bıçakla kenarlarından kesip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alın. Mantar poğaçaları hazırlamak için, ayni işlemleri yapıp, bıçakla alttan karşılıklı 2 yerinden kesin. Elinizle mantar şekli verin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Mantar şeklinde olanların üzerlerine susam serpin. Çiçek şeklinde olanların ortalarına çörekotu serpin. Poğaçaları fırında pişirin. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar, bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar