Hamuru için:
1 Yumurta akı
63gr. Yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket ınstant maya
1 Yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Kâse süzme peynir
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur hazırlayın.
Hamur kabarınca, hamuru 1 kez yoğurun. Bezeler hazırlayın. Çiçek poğaçaları
hazırlamak için, bezelerin içlerine peynir koyun. Yuvarlak şekiller verin ve tezgâhın
üzerinde yassıltın. Bıçakla kenarlarından kesip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
alın. Mantar poğaçaları hazırlamak için, ayni işlemleri yapıp, bıçakla alttan karşılıklı
2 yerinden kesin. Elinizle mantar şekli verin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Mantar şeklinde olanların üzerlerine susam
serpin. Çiçek şeklinde olanların ortalarına çörekotu serpin. Poğaçaları fırında
pişirin. Üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar, bu
şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder