Sonbahar Reçeli


 

Elimdeki meyveleri değerlendirmek için yaptığım sonbahar reçelinin farklı ve güzel bir tadı vardı. Sonbahar reçeline karışık reçel de diyebiliriz. Sonbahar reçelinde kullandığım meyveleri, soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra tarttım. Reçelde sert meyveler kullandım. Sonbahar reçelinde armut, şeftali, elma, siyah üzüm, yeşil üzüm, mürdüm eriği kullandım.

 

1kilo 200gr. Karışık meyve

600gr. Şeker

Yarım limonun suyu

Yapılışı: Meyveleri temizleyip yıkayın. Erikleri ikiye ayırın. Armudu, elmayı, şeftaliyi küp doğrayın. Meyveleri bir kâseye alıp, zedelemeden karıştırın. Meyveleri ayrı bir kâseye aralarına şeker koyarak kat kat koyun. En üstüne de şeker koyup, 1 gece bekletin. Ertesi gün tencereye aktarıp reçeli pişirin. Limon suyunu tencereye ilave edip karıştırın. Kıvamı gelince, kaynatılmış kavanozlara doldurun. Üzerlerine kaynatılmış kapakları sıkıca kapatın. Kalın bir örtünün içine kavanozları ters olarak koyun ve kalın örtüyle iyice örtün. 1 Gece bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar