Elimdeki meyveleri değerlendirmek için yaptığım
sonbahar reçelinin farklı ve güzel bir tadı vardı. Sonbahar reçeline karışık
reçel de diyebiliriz. Sonbahar reçelinde kullandığım meyveleri, soyup
çekirdeklerini çıkarttıktan sonra tarttım. Reçelde sert meyveler kullandım.
Sonbahar reçelinde armut, şeftali, elma, siyah üzüm, yeşil üzüm, mürdüm eriği
kullandım.
1kilo 200gr. Karışık meyve
600gr. Şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı: Meyveleri temizleyip yıkayın. Erikleri ikiye
ayırın. Armudu, elmayı, şeftaliyi küp doğrayın. Meyveleri bir kâseye alıp,
zedelemeden karıştırın. Meyveleri ayrı bir kâseye aralarına şeker koyarak kat
kat koyun. En üstüne de şeker koyup, 1 gece bekletin. Ertesi gün tencereye
aktarıp reçeli pişirin. Limon suyunu tencereye ilave edip karıştırın. Kıvamı
gelince, kaynatılmış kavanozlara doldurun. Üzerlerine kaynatılmış kapakları sıkıca
kapatın. Kalın bir örtünün içine kavanozları ters olarak koyun ve kalın örtüyle iyice
örtün. 1 Gece bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder