Hamuru için:
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Un, tuz, su
Sebzeli iç için:
Ispanak (ince doğranmış)
Havuç (rendelenmiş)
Pırasa (küçük küp kesilmiş)
Sıvı yağ, tuz
Pul biber, karabiber, isot
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Ispanağı yıkayıp, fazla sularını iyice
sıktım. Ispanağı ve tüm malzemeyi bir kâseye aldım (sebzeler çiğden
kullanılacak). Elimle iyice yoğurur şekilde karıştırdım. Hamur malzemesinden
ele yapışmayan bir hamur yoğurdum. Hamurdan bezeler hazırlayıp merdaneyle
açtım. Bazılarına sebzeli iç, bazılarına çokokrem koydum. Gözleme şeklinde kapattım.
Sacda arkalı önlü pişirdim. Dilerseniz yanmaz tavada pişirebilirsiniz. Üzerlerine
sıvı yağ sürdüm.
Yorumlar
Yorum Gönder