Hamuru için:
1 Yumurta akı
1 Su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı, susam
Ayrıca: 1 Kâse süzme peynir
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç
tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın. Unu, tuzu ekleyin. Ele hafif yapışan
bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve hamur kabarana kadar bekletin.
Hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan 5 adet beze yapın. 3 Tane bezeye yuvarlak ekmek
şekli verin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. 2 Adet kalan bezeden de, 4
adet beze hazırlayın ve içlerine peynir koyun. Poğaça şekilleri verip, tepsiye
dizin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam
serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder