Hamuru için:
1 Yumurta
1 Çay bardağından 1 parmak eksik eker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
4 Tepeleme yemek kaşığı un
Limon kabuğu rendesi
Limon sosu için:
2 Yemek kaşığı şeker
2,5 Tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
3,5 Yemek kaşığı limon suyu
Çeyrek limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, yumurtayla şekeri
birlikte çırpın. Sütü, yağı, limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın. Unu,
kabarma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kâğıt muffin kalıplara hamuru
paylaştırın (altılı muffin kalıbına kâğıt kalıpları koyup, içlerine muffin
hamurunu koyuyorum) ve fırında pişirin. Sosu hazırlamak için, tüm sos
malzemelerini küçük bir tavaya alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin. Pişen
keklerin üzerlerine limon sosunu dökün. Birkaç saat veya 1 gece dinlendirip
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder