İçi için:
200gr. Kıyma
3 Sivri biber (ince doğranmış)
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Yarım yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Sosu için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Sıvı yağ (yağı az koydum)
Ayrıca:
3 Yufka
Yapılışı: Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp,
tereyağını eritin. Doğranmış soğanı ve biberleri tavaya koyup kavurun. Kıymayı
ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip kavurun ve ocaktan
alın. Sos malzemelerini bir kâseye koyup çırpın. Yufkaları iri parçalara
ayırın. Yağlanmış tavaya aralarına sostan sürerek, yufkaların yarısını koyun.
Üzerine kıymalı harcı koyup yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek,
tavaya koyun. Kalan sosu üzerine döküp yayın. Ocakta kısık ateşte, üzerine
kapak kapatarak arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder