Kapya Biberli Kahvaltılık Sos

 


 

1,5kg. Domates

1,5kg. Kapya biberi

1 Büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)

5 Büyük diş sarımsak (küp doğranmış)

1 Çay bardağı sızma zeytinyağı

Yarım çay bardağı elma sirkesi

1 Yemek kaşığı şeker

2 Tatlı kaşığı kaya tuzu

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Kapya biberlerini közleyin (ocakta közledim), temizleyin ve küçük küp doğrayın. Soğanı zeytinyağıyla birlikte kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurun. Domatesleri rondodan geçirip tencereye koyun. Kapya biberini ve diğer malzemeleri de tencereye ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu rondodan püre haline getirin. Hazırlanan sosu kaynatılmış kavanozlara doldurun. Kaynatılmış kapakları sıkıca kapatın. Kalın bir örtünün içine kavanozları ters olarak koyun ve kalın örtüyle iyice örtün. 1 Gece bu şekilde bekletin.

 

 


Yorumlar