1,5kg. Domates
1,5kg. Kapya biberi
1 Büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
5 Büyük diş sarımsak (küp doğranmış)
1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1 Yemek kaşığı şeker
2 Tatlı kaşığı kaya tuzu
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Kapya biberlerini közleyin (ocakta közledim),
temizleyin ve küçük küp doğrayın. Soğanı zeytinyağıyla birlikte kavurun. Sarımsakları
ekleyip kavurun. Domatesleri rondodan geçirip tencereye koyun. Kapya biberini
ve diğer malzemeleri de tencereye ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar
pişirin. Sosu rondodan püre haline getirin. Hazırlanan sosu kaynatılmış
kavanozlara doldurun. Kaynatılmış kapakları sıkıca kapatın. Kalın bir örtünün
içine kavanozları ters olarak koyun ve kalın örtüyle iyice örtün. 1 Gece bu
şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder