Çok acılı yemekleri yiyemediğimiz için yemeklerimizi çok
acılı yapmamaya çalışıyorum. Bazen hafif acılı yemekler yapıyorum. Biber
salçasını da semt pazarlarından, acılı ve acısız karışık alıyorum. Eve gelince
salçaları karıştırıp, kavanoza koyuyorum. Üzerine de sıvı yağ döküyorum
bozulmaması için. Fırında mangal tadında tavuk kanadı tarifimde de, acılı ve
acısız karışık biber salçası kullandım. Aynı tarifi mangalda pişireceğiniz,
tavuk kanatlarında veya tavuk etlerinde de kullanabilirsiniz. Bu sosla tavuk
kanatları çok leziz oluyor.
1 Kilo tavuk kanadı
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine streç
folyo kapatıp, 2-3 saat bekletin. Yağlanmış tepsiye tavuk kanatlarını dizin ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder