2kg. Kırmızı erik
1 Su şeker
6 Yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Erikleri yıkayıp tencereye alın ve kapağını
kapatın. Eriklere su ilave etmeyin. Ara
ara karıştırarak iyice yumuşayana kadar (ezilme kıvamına gelene dek) pişirin. Pişmesine
yakın şekeri ilave edin. Şeker eriyince ocaktan alın. Süzgece erikleri döküp,
kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin. Nişastayı az suyla sulandırın ve eriğe ilave
edin. Sürekli karıştırarak, 1 taşım kanatıp ocaktan alın. Blendırdan geçirip
pürüzsüz olmasını sağlayın. Pişirme kâğıdı serilmiş 2 fırın tepsisine döküp
yayın. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Ben yer fıstığı
kullandım. Güneşli bir yerde kurutun. Pestilleri kestikten sonra isteğiniz
şekilleri verin.
Yorumlar
Yorum Gönder