Erik Pestili

 



2kg. Kırmızı erik

1 Su şeker

6 Yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Erikleri yıkayıp tencereye alın ve kapağını kapatın. Eriklere su ilave etmeyin.   Ara ara karıştırarak iyice yumuşayana kadar (ezilme kıvamına gelene dek) pişirin. Pişmesine yakın şekeri ilave edin. Şeker eriyince ocaktan alın. Süzgece erikleri döküp, kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin. Nişastayı az suyla sulandırın ve eriğe ilave edin. Sürekli karıştırarak, 1 taşım kanatıp ocaktan alın. Blendırdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Pişirme kâğıdı serilmiş 2 fırın tepsisine döküp yayın. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Ben yer fıstığı kullandım. Güneşli bir yerde kurutun. Pestilleri kestikten sonra isteğiniz şekilleri verin.


Yorumlar