Antep Fıstığı Dolgulu Kurabiye




Hamuru için:

1 Yumurta

50gr. Yumuşak tereyağı

2 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

Aldığı kadar un

İçi için:

2 Avuç Antep fıstığı içi

2 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi

1 Yemek kaşığı süt

1 Tatlı kaşığı bal

Üzerine:

Pudra şekeri

Yapılışı: İç malzemelerini bir kâseye alıp karıştırın. Hamurunu hazırlamak için tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı kâseye alıp karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. İsterseniz hamuru ikiye kesin. Hamurun birine, 1 tatlı kaşığı kakao ve az süt ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine Antep fıstıklı içten koyun yuvarlak şekiller verin. Ben elimdeki kalıplarla hazırladım kurabiyeleri. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri eleyin.

 


Yorumlar