Betella’nın tam buğday ekmeği hamurundan yoğurdum. Tam buğday ekmeğinin tarifi burada. Hamur kabardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya kestim. Hamurun birine
çekirdekleri çıkarılmış zeytin koyup, tekrar yoğurdum ve yuvarlak şekil verdim.
2. Hamura sıcak suda bekletip, fazla sularını sıktığım ve küçük küp doğradığım
kuru domates koydum. Yuvarlak şekil verdim. 3. Hamura sıcak suda bekletip,
fazla sularını sıktığım ve küçük küp doğradığım kurutulmuş dolma biberi ve
kurutulmuş domates koydum. Kuru dolmalık biber biraz acıydı ve ekmeğe farklı
bir lezzet kattı. İsterseniz pul biber ilave edebilirsiniz. Yuvarlak şekil
verdim. Ekmekleri pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizdim. Ekmekler 30 dak.
mayalandı. Üzerlerine yumurta akı sürdüm. Çörekotu, susam serptikten sonra
fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder