Şeftalili Tart

 


Hamuru için:

1 Yumurta

60gr. Yumuşak tereyağı

5 Yemek kaşığı şeker

Aldığı kadar un

Şeftalili içi için:

2 Büyük boy şeftali

3 Yemek kaşığı şeker

1 Avuç iri dövülmüş ceviz içi

Tarçın, az limon

Yapılışı: Şeftalileri rondo da püre haline getirin. Süzgeçten geçirip, kabuklarından ayırın. Şekeri ve şeftali püresini birlikte pişirin. Tarçını, cevizi, limonu ilave edin. 3-4 Dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğutun. Hamuru hazırlamak için yumurtayı, şekeri, yağı kâseye alıp karıştırın.  Unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun yarısını, yağlanmış küçük bir tepsiye yayın. Üzerine şeftalili içi yayın. Diğer hamuru merdaneyle açıp, tartın üzerine kapatın. Fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyin. 


Yorumlar