Hamuru için:
1 Yumurta
60gr. Yumuşak tereyağı
5 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Şeftalili içi için:
2 Büyük boy şeftali
3 Yemek kaşığı şeker
1 Avuç iri dövülmüş ceviz içi
Tarçın, az limon
Yapılışı: Şeftalileri rondo da püre haline getirin. Süzgeçten geçirip, kabuklarından ayırın. Şekeri ve şeftali püresini birlikte pişirin. Tarçını, cevizi, limonu ilave edin. 3-4 Dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğutun. Hamuru hazırlamak için yumurtayı, şekeri, yağı kâseye alıp karıştırın. Unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun yarısını, yağlanmış küçük bir tepsiye yayın. Üzerine şeftalili içi yayın. Diğer hamuru merdaneyle açıp, tartın üzerine kapatın. Fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder