Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kalığı şeker
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Yeşil biber (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, salça
Karabiber, pul biber, isot, tuz
Kırmızı toz biber
Üzeri için: 1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Kıymayı, soğanı, yeşil biberi, az sıvı yağı
tavaya alıp kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu,
baharatları ekleyip 2-3 dak. daha kavurun ve ocaktan alın. Hamurunu hazırlamak
için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın. Unu, tuzu
ekleyin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve hamur
kabarana kadar bekletin. Hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp,
içlerine kıymalı harçtan koyun. Ben bazılarına süzme peynir koydum. Yuvarlak
şekiller verin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,
fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk
sıcaklıkları geçene dek bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder