Kıymalı Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Yemek kalığı şeker

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Yeşil biber (yemeklik ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, salça

Karabiber, pul biber, isot, tuz

Kırmızı toz biber

Üzeri için: 1 Yumurta sarısı

Yapılışı: Kıymayı, soğanı, yeşil biberi, az sıvı yağı tavaya alıp kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip 2-3 dak. daha kavurun ve ocaktan alın. Hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın. Unu, tuzu ekleyin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve hamur kabarana kadar bekletin. Hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine kıymalı harçtan koyun. Ben bazılarına süzme peynir koydum. Yuvarlak şekiller verin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar