Kabak mücverine dereotu da koyabilirsiniz. Dereotu
evde olmadığı için bu seferki kabak mücverinde kullanmadım. Kabak mücveri
dereotsuz da güzel oluyor.
2 Kabak
5-6 Adet ince taze soğan (doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Kâse süzme peynir
Yarım paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Kabakları temizleyin, yıkayın, rendeleyin,
tuz ilave edin ve bir süre bekletin. Kabak iyice sulanınca, susuz kalacak
şekilde fazla sularını sıkın. Sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kızdırılmış
yağa birer yemek kaşığı koyup, mücverleri kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder