Elmalı Şeftalili Milföy


 

2 Küçük sert şeftali

1 Küçük elma

2-3 Yemek kaşığı şeker

2 Avuç iri dövülmüş ceviz içi

Pudra şekeri, tarçın

4 Adet kare milföy hamuru

Yapılışı: Elma ve şeftaliyi yıkayın, soyun, temizleyin içlerini ve küçük küpler halinde doğrayın. 2-3 Yemek kaşığı şeker ilave edip, birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ekleyip, 2-3 dak. daha pişirin. Harcı soğutun. Milföy hamurları yumuşayınca, 1 milföyün üzerine harcı koyun. Üzerine 1 milföy hamuru koyun. Çatalla kenarlarını bastırın. Üzerini bıçakla artı şeklinde kesin. Diğer 2 milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürmeden fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine boca pudra şekeri eleyin. Sıcak veya ılık servis yapın.


Yorumlar