2 Küçük sert şeftali
1 Küçük elma
2-3 Yemek kaşığı şeker
2 Avuç iri dövülmüş ceviz içi
Pudra şekeri, tarçın
4 Adet kare milföy hamuru
Yapılışı: Elma ve şeftaliyi yıkayın, soyun, temizleyin
içlerini ve küçük küpler halinde doğrayın. 2-3 Yemek kaşığı şeker ilave edip,
birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ekleyip, 2-3 dak. daha pişirin. Harcı
soğutun. Milföy hamurları yumuşayınca, 1 milföyün üzerine harcı koyun. Üzerine
1 milföy hamuru koyun. Çatalla kenarlarını bastırın. Üzerini bıçakla artı
şeklinde kesin. Diğer 2 milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine
yumurta sarısı sürmeden fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine boca pudra
şekeri eleyin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder