Elde Açma Kıymalı Gül Böreği

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 Çay bardağı su

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

Harcına:

200gr. Kıyma

2 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Büyük yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Ayrıca: 1 Kâse sıvı yağ

Yapılışı: Kıymayı, soğanı, biberi, sıvı yağı tavaya alıp birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu baharatları ekleyin. 3-4 Dak. daha kavurup, ocaktan alın. Kıymalı içi soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Hamurdan bezeler hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Kıymalı içten serpip, rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp gül şekli verin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.

 

 


Yorumlar