Hamuru için:
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Çay bardağı su
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Harcına:
200gr. Kıyma
2 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Büyük yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Ayrıca: 1 Kâse sıvı yağ
Yapılışı: Kıymayı, soğanı, biberi, sıvı yağı tavaya
alıp birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu baharatları
ekleyin. 3-4 Dak. daha kavurup, ocaktan alın. Kıymalı içi soğutun. Hamur malzemesinden
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Hamurdan
bezeler hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açın. Üzerine 1-2 yemek
kaşığı sıvı yağ gezdirin. Kıymalı içten serpip, rulo şeklinde sarın. İçe doğru
kıvırıp gül şekli verin. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. Diğer bezeleri
de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün. Hazırlanan
börekleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder