İçi için:
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağına yakın kışlık domates püresi
1 Su bardağı su
5 Orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı limon suyu
1 Yemek kaşığı salça
Yeterince su
Ayrıca: Taze dut yaprağı
Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Yıkanmış pirinci
ilave edip kavurun. Salçaları, domates püresini ekleyip kavurun. Maydanozu,
baharatları, koyup 2-3 dak. daha kavurun. Ocaktan alıp, 1 su bardağı su ilave
edin ve karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, pirinçler suyu çekene dek bekletin. Dut
yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. Yaprakları sıcak suda bekletip,
yumuşamalarını sağlayın. Dut yapraklarına pirinçli harcı koyup sarın. Tencereye
patates dilimleri dizip, üzerine de sarmalarını dizin. Sos malzemesini
karıştırıp tencereye dökün ve sarmayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder