Dut Yaprağı Sarması

 

 

İçi için:

2 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağına yakın kışlık domates püresi

1 Su bardağı su

5 Orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Yemek kaşığı domates salçası

1 Yemek kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, nane

Sosu için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı limon suyu

1 Yemek kaşığı salça

Yeterince su

Ayrıca: Taze dut yaprağı

Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Salçaları, domates püresini ekleyip kavurun. Maydanozu, baharatları, koyup 2-3 dak. daha kavurun. Ocaktan alıp, 1 su bardağı su ilave edin ve karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, pirinçler suyu çekene dek bekletin. Dut yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. Yaprakları sıcak suda bekletip, yumuşamalarını sağlayın. Dut yapraklarına pirinçli harcı koyup sarın. Tencereye patates dilimleri dizip, üzerine de sarmalarını dizin. Sos malzemesini karıştırıp tencereye dökün ve sarmayı pişirin.


Yorumlar