200gr. Kadayıf
2 Su bardağı toz Antep fıstığı
100gr. Tereyağı
Şerbeti için:
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+1 Su bardağından 2 parmak eksik su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye koyup kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğutun. Kadayıfı didikleyin. Tereyağını eritip, kadayıfa
ilave edin ve yağı kadayıfa yedirin. Tereyağıyla yağlanmış küçük bir tepsiye
kadayıfın yarısını koyup, üzerine bardakla veya kâseyle bastırın. Üzerine Antep
fıstığını serpin. Üzerine kalan kadayıfı koyup yayın ve bardakla veya kâseyle
bastırın. Kadayıfı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder