Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

 


200gr. Kadayıf

2 Su bardağı toz Antep fıstığı

100gr. Tereyağı

Şerbeti için:

1,5 Su bardağı şeker

1 Su bardağı+1 Su bardağından 2 parmak eksik su

Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye koyup kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun. Kadayıfı didikleyin. Tereyağını eritip, kadayıfa ilave edin ve yağı kadayıfa yedirin. Tereyağıyla yağlanmış küçük bir tepsiye kadayıfın yarısını koyup, üzerine bardakla veya kâseyle bastırın. Üzerine Antep fıstığını serpin. Üzerine kalan kadayıfı koyup yayın ve bardakla veya kâseyle bastırın. Kadayıfı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.


Yorumlar