Supangleli Yaş Pasta

 



Supangleli pastada 1 paket supangle kullandım, supangle 143 gramdı. 91 Gramını toz haldeyken kek hamurunda kullandım, kalanını pastanın kremasında kullandım. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletirseniz, tadı daha da leziz oluyor.

 

Keki için:

2 Yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 Su bardağı+çeyrek su bardağı un

1 Vanilya

Yarım paket kabartma tozu

91gr. Dr. Oetker toz supangle

Üzeri için:

1 Su bardağı süt

Kreması için:

Kalan supangle

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Yapılışı: Yumurtayla şekeri birlikte mikserle çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, supangleyi ilave edip çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya küçük bir tepsiye kek hamurunu dökün. Fırında pişirip kalıbından çıkarın. Sıcak kekin üzerine 1 su bardağı soğuk süt dökün. Kalan supangleyi 1 su bardağı sütle birlikte pişirin ve soğutun. İçine sütle çırpılmış krem şantiyi katıp karıştırın. Soğumuş kekin üzerine krema döküp yayın. 1 Gece buzdolabında bekletin. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.


Yorumlar