Supangleli pastada 1 paket supangle kullandım,
supangle 143 gramdı. 91 Gramını toz haldeyken kek hamurunda kullandım, kalanını
pastanın kremasında kullandım. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletirseniz, tadı
daha da leziz oluyor.
Keki için:
2 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı un
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
91gr. Dr. Oetker toz supangle
Üzeri için:
1 Su bardağı süt
Kreması için:
Kalan supangle
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Yapılışı: Yumurtayla şekeri birlikte mikserle çırpın.
Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı,
supangleyi ilave edip çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya küçük bir
tepsiye kek hamurunu dökün. Fırında pişirip kalıbından çıkarın. Sıcak kekin
üzerine 1 su bardağı soğuk süt dökün. Kalan supangleyi 1 su bardağı sütle
birlikte pişirin ve soğutun. İçine sütle çırpılmış krem şantiyi katıp
karıştırın. Soğumuş kekin üzerine krema döküp yayın. 1 Gece buzdolabında
bekletin. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder