Sigara Böreği

 


Sigara böreklerine istediğim bir iç koyup, sardıktan sonra derin dondurucuya kaldırıyorum. 1 Gece beklettikten sonra veya istediğim bir zamanda çıkarıp kızartıyorum. Tadı daha leziz ve daha hafif oluyor.

 

Peynirli Sigara Böreği:

 

Süzme peyniri veya beyaz peyniri doğranmış maydanozla karıştırdım. Üçgen kesilmiş yufkalara koyup, sigara böreği şeklinde sardım. Uçlarını suyla ıslatıp kapattım. Hazırlanan sigara böreklerini kızdırılmış sıvı yağda kızarttım.

 

Sosisli Kaşarlı Sigara Böreği:

Uzun ve ince kesilmiş kaşar peynirlerini, boydan ikiye kesilmiş sosisleri, üçgen kesilmiş yufkalara koyup, sigara böreği şeklide sardım. Uçlarını suyla ıslatıp kapattım. Hazırlanan sigara böreklerini kızdırılmış sıvı yağda kızarttım.

 

Kaşarlı Sigara Böreği:

Uzun ve ince kesilmiş kaşar peynirlerini üçgen kesilmiş yufkalara koyup, sigara böreği şeklide sardım. Uçlarını suyla ıslatıp kapattım. Hazırlanan sigara böreklerini kızdırılmış sıvı yağda kızarttım.

 

Salamlı Kaşarlı Sigara Böreği:

Uzun ve ince kesilmiş kaşar peynirlerini ve salam dilimlerini üçgen kesilmiş yufkalara koyup, sigara böreği şeklide sardım. Uçlarını suyla ıslatıp kapattım. Hazırlanan sigara böreklerini kızdırılmış sıvı yağda kızarttım.

 

Sosisli Salamlı Kaşarlı Sigara Böreği:

Uzun ve ince kesilmiş kaşar peynirlerini, salam dilimlerini, boydan ikiye kesilmiş sosisleri üçgen kesilmiş yufkalara koyup, sigara böreği şeklide sardım. Uçlarını suyla ıslatıp kapattım. Hazırlanan sigara böreklerini kızdırılmış sıvı yağda kızarttım.

 

 


Yorumlar